Risikovurdering Preikestolen

preikestolen_shutterstock_1024x600px2016 har vært preget av svært høg aktivitet på Preikestolen. Mer enn 250 000 besøkende totalt og dagsrekord på mellom 6000 og 7000 personer er resultatet når året går mot slutten. Stadig flere finner veien til det 604 meter høge ikoniske fjellplatået i Lysefjorden. Besøksåret 2016 går mot slutten, men i Lysefjorden er de allerede i gang med planlegging av neste år.

Turistene kommer fra hele verden og er alt fra topptrente til veldig uvante med å ferdes i norsk fjellterreng. Noen er godt forberedte, andre stiller i dårlig fottøy og klær og går turen uansett vær og vind. Som ved all ferdsel i norsk natur krever turen til Preikestolen noe av turgåerne. Å sikre et godt møte mellom norsk natur og turister fra hele verden krever god planlegging og styring.

Vi er nå i gang med å hjelpe Stiftelsen Preikestolen med en risikovurdering av Preikestolen, Kjerag og Flørli. Deltakerne kommer fra Stiftelsen Preikestolen, Stavanger Turistforening, Reisemål RyfylkeGuide Companiet, Norsk Folkehjelp, Strand kommune og brannvesen.

Målet er å kartlegge potensielle uønskede hendelser som kan skje på turen og deretter peke på gode tiltak som kan redusere sannsynligheten for at uhellet skjer eller konsekvensene når uhellet først har skjedd. Arbeidet er i gang og vil bli avsluttet i løpet av vinteren 2017.

img_7382

God stemning under arbeidet med risikovurdering av Preikestolen.

img_7380

Deltakere fra Stiftelsen Preikestolen, Stavanger Turistforening, Reisemål Ryfylke, Guide Companiet, Norsk Folkehjelp, Strand kommune og brannvesen og INOSA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Få en gratis demonstrasjon

Fyll inn skjemaet for å avtale tid for en gratis demonstrasjon.