Inosa blir heleid av Hatteland

Hatteland overtar hele gründerselskapet INOSA. – Det stilles stadig større krav til kvalitet- og internkontroll i en bedrift. Da er verktøy som INOSA tilbyr, uunnværlige, sier påtroppende styreleder i INOSA og daglig leder i Hatteland, Stig Hatteland.

INOSA, etablert i 2006, tilbyr en ledende skybasert softwareløsning for støtte
til kontinuerlig forbedring-, kvalitet- og HMS-arbeid i prosessindustrien samt i en rekke andre virksomheter og bransjer over hele verden.

På kundelisten har selskapet blant annet store navn som Hydro, Eramet Norway, Elkem og Qatalum, Qatar.
– Ved å eie 100 prosent av selskapet har vi anledning til å få satt den retningene vi mener er riktig for å nå potensialet som INOSA-produktet har. Overtagelsen gjør det også lettere å få til et tett samarbeid med RamBase, og slik hente synergier på tvers av organisasjonene, sier Hatteland.

Gir god styring og oversikt

RamBase er en skybasert ERP-plattform, eid og utviklet av Hatteland. Gjennom RamBase ERP kobles alt av relevant informasjon og aktører sammen i ett system, slik at all informasjon som omhandler produksjon, lagring og levering er oppdatert og tilgjengelig for alle til enhver tid.

En tett kobling mellom RamBase og Inosa vil gi brukeren god informasjon om hvordan spesifikke oppgaver skal utføres. – INOSA og RamBase er to fremtidsrettede produkter som passer godt sammen, både funksjonelt og teknologisk. Begge produkt vil ha egne kundegrupper, men kan benytte seg av de samme distribusjonskanalene og kompetanse på utvikling, sier Hatteland videre.

Mange kvalitetssystemer har utfordringen ved at de ikke blir brukt i praksis. Her har INOSA fokus på brukerne, og gir god styring og oversikt ved endring av prosesser som er i bruk, noe som kan være en utfordring å registrere i en travel hverdag.

Uunnværlige verktøy

– INOSA dekker lovpålagte krav som internkontroll og HMS. Utover dette er det et kraftig verktøy for visualisering og deling av arbeidsprosesser. Det stilles stadig større krav til kvalitets- og internkontroll i en bedrift, da er verktøy som INOSA tilbyr, unnværlige, påpeker Hatteland.

INOSA, lokalisert både i Haugesund og Kristiansund, har i dag seks ansatte, som alle blir med på reisen videre. – Avdelingen i Kristiansund opprettholdes. De ansatte i Haugesund flytter inn i Hatteland sine lokaler på Raglamyr, forteller Bente Baugstø, daglig leder i INOSA. I tillegg kommer organisasjonen til å bli styrket, både på salg, konsulent og utvikling. – INOSA sine systemer kan også i fremtiden kjøres helt separat, men også som en utvidelse til RamBase. «Inosa Together with RamBase», som ble lansert på RamBase Inspiration Day i Stavanger 24. oktober, bygges som egen merkevare fremover, forteller Baugstø.

Få en gratis demonstrasjon

Fyll inn skjemaet for å avtale tid for en gratis demonstrasjon.