Har full kontroll med Inosa og RamBase

Nylig ble Hatteland-selskapet Ydra nominert til betegnelsen «Årets bedrift» på Haugalandet. Det hadde ikke skjedd om det ikke var for styringssystemene Inosa og RamBase, mener Ydra-sjefen.

Ydra produserer kvalitetspumper og skreddersydde pumpesystemer, hovedsakelig for virksomheter som opererer i havrommet. Selskapet har de siste 5 årene doblet omsetningen og levert gode resultater.Selskapet ble etablert i 2019 da Mapex Pumpefirma fusjonerte med Vest Jet. Da både organisasjon og produksjonslinjer skulle slås sammen, var det ikke lenger godt nok at informasjon og prosedyrer satt i hodene på folk.

Stadig forbedring

– At vi ble større gjorde at vi fikk behov for systemer som hjalp oss, både på kontroll og på effektivitet. Ydra valgte derfor å bruke Inosa som ledelsessystem.

– For oss er ISO 9000 ‘live’, og vi har full kontroll på prosessene våre, altså dokumentene og prosedyrene vi bruker. Vi har kontroll på at de finnes, at de er av god kvalitet og at folk har dem tilgjengelig, forklarer daglig leder i Ydra, Mars Bårdsen.

Aller mest fornøyd er Ydra-sjefen med forbedringsprosessen i Inosa.

– Det jeg liker aller best er systematikken rundt hvor enkelt det er å rapportere inn noe som ikke fungerer, og at alt så legges det på samme sted, uavhengig av om det handler om kvalitet eller HMS. Slik blir alle stegene fra observasjon til gjennomførte tiltak synlig for alle. I tillegg er det tydelig hvem som eier de ulike tiltakene. For meg er Inosa et kjempeverktøy, sier Bårdsen.

Han opplever også at Inosa bidrar til en god delingskultur i bedriften.

– Vi får inn veldig mange observasjoner. Jeg tror vi har senket terskelen for å rapportere, fordi vi har sluttet å omtale dem som «avvik». Vi snakker rett og slett om observasjoner og forbedringsarbeid, sier Ydra-sjefen.

Kontroll og trygghet

Ydra bruker Inosa sammen med RamBase, noe som gir dem full kontroll.

– RamBase er i dag hovedverktøyet vårt, og alle forholder seg til informasjonen som ligger i der, slik at det fungerer som en støttefunksjon i alt vi holder på med. All informasjon vi deler eller arbeider med, gjennom hele prosessen fra innkjøp, gjennom produksjonen og til utsendelse av produkt og faktura til kundene, henter vi i RamBase. Det at vi har så god kontroll på informasjonen, gjør at vi redusere risikoene på mange av hovedprosessene våre, forklarer Bårdsen.

– Hadde ikke skjedd uten RamBase og Inosa

Med RamBase og Inosa har Ydra full kontroll, og en trygghet om at de gjør tingene sine riktig.

– Vi kan med trygghet love en kunde at vi kan levere et produkt på to dager, fordi vi har kontroll på reservedelene, på hvor lang tid det tar å sette det sammen, og på at det kommer frem på riktig plass til riktig tid, sier Bårdsen.

Om han tenker at Ydra hadde kunnet bli nominert til «Årets bedrift» om de ikke hadde benyttet seg av RamBase og Inosa?

– Nei, det tror jeg ikke. Du er nemlig helt avhengig av å ha disse tingene på plass for at ting skal kunne gli riktig og effektivt, sier han.

Hør Mads Bårdsen fortelle om nytten Ydra har med Inosa og RamBase i Næringspodden Haugalandet – eller i innslaget her:  https://we.tl/t-6SFNXG2FFs

 

Få en gratis demonstrasjon

Fyll inn skjemaet for å avtale tid for en gratis demonstrasjon.